fbpx

servis Rubber Stamp Malaysia | Design & Talk Blog

Servis Rubber Stamp Malaysia | Kota Kinabalu
Pengenalan

Assalamualaikum dan salam sejahtera pada para pengunjung yang melawati ruangan blog RizQi Copy Centre. Pada hari ini, saya ingin memperkenalkan servis yang tidak asing lagi iaitu Servis Pembikinan Rubber Stamp! RUBBER STAMP dikategorikan sebagai alatan pejabat yang utama! Sama ada untuk urusan pejabat, pemprosesan surat, perlepasan suatu invois dan lain-lain memerlukan tandatangan dan chop bagi memastikan ia adalah sah.

Adakah penting memilikinya?

Ia tidak menjadi suatu kemestian namun ia menjadi kewajipan yang perlu dimiliki oleh setiap individu yang menjalankan perniagaan yang berdaftar. Hal ini kerana setiap perniagaan yang berdaftar pastinya memerlukan bank akaun syarikat dan bank kebiasaanya memerlukan CHOP rasmi syarikat agar pengesahan dokumen boleh dilakukan selain tandatangan daripada Pemilik Perniagaan. 

Jenis-Jenis Rubber Stamp

Terdapat pelbagai jenis rubber stamp di luar sana namun yang utama ialah seperti berikut :-

  • Standard Rubber Stamp (Pakai Stamp Pad)
  • Self - Inking Rubber Stamp
  • Pocket - Stamp
Normal Rubber Stamp
Servis Rubber Stamp | Kota Kinabalu, Malaysia
Self-Inking Stamp
Shiny Pocket Stamp | Servis Rubber Stamp
Pocket Stamp

Setiap jenis rubber stamp mempunyai characteristic yang berbeza akan tetapi ia masih memainkan peranan yang sama iaitu sebagai medium pengesahan bagi setiap jenis pemprosesan ingin dilakukan. 

Apakah perbezaan 4 jenis rubber stamp yang dinyatakan?

Pertama sekali, perkara yang membezakan antara jenis-jenis rubber stamp yang dinyatakan adalah HARGA. Harga memainkan peranan penting apabila kita membeli suatu barangan dan pastinya anda yang baru sahaja memulakan perniagaan tidak mahu  mengeluarkan bajet yang tinggi untuk sekadar chop, bukan? Oleh itu, saya syorkan anda untuk memilih standard rubber stamp.

Kedua adalah dari segi kemudahan. Jika anda seorang yang sentiasa memerlukan chop pada setiap masa atas urusan luar akan tetapi tidak mahu ia menjadi beban pada diri anda, saya syorkan anda untuk menggunakan POCKET STAMP. Ia mudah untuk dibawa dan boleh dklip pada poket baju anda.

Terakhir sekali, jenis kegunaan juga memainkan peranan dalam pemilihan rubber stamp. Sebagai contoh, jika anda seorang pesuruhjaya sumpah pastinya memerlukan chop yang bersaiz besar di mana ia mengandungi infomarsi diri anda dan paling penting adalah ink chop tidak mudah kering! Kebiasannya saya akan mengesyorkan pelanggan saya menggunakan pre-ink stamp atau self-inking stamp kerana ia mempunyai pelbagai jenis saiz dan mudah untuk dibawa ke mana-mana sahaja!

Kesimpulannya...

Jika anda tidak tahu saiz yang sesuai dengan jenis penggunaan anda, boleh hubungi kami melalui aplikasi WhatsApp atau email di mylabuancc@gmail.com untuk keterangan lanjut. Jika anda berminat untuk membuat tempahan rubber stamp di tempat kami, boleh tekan butang di bawah ini atau emailkan sahaja di email yang telah dinyatakan di atas.

Jika anda tinggal di sekitar kawasan Petagas, Putatan atau Kota kinabalu, boleh datang ke kedai kami di :-

Don't Forget to Share!
Penulis Blog
Mohd Faaiz

Hi! Selamat datang ke ruangan Design & Talk blog. Ruagan blog ini bertujuan untuk memberikan pendedahan pada anda tentang kepentingan dan elemen-elemen penting yang perlu di dalam perniagaan.

Khidmat Pelanggan

Anda boleh hubungi kami menerusi email:- mylabuancc@gmail.com atau sales@mylabuan.biz . Sebarang pertanyaan berkenaan servis boleh dilakukan.

Jika anda ingin menempah atau membuat sebarang pertanyaan tentang servis ini, hubungi 0198813858 untuk mendapatkan info lanjut.

Jika anda ingin melihat atau menghubungi kami melalui facebook, tekan sahaja icon "Facebook" ini. Like & Follow Us!

Ruangan Komen