Firmax 3 merupakan salah satu produk tempatan yang telah membantu ramai pengguna kerana khasiat pada produk itu tersendiri membantu meningkatkan semula tahap kesihatan pengguna pada tahap yang memberangsangkan. Lihat bukti- bukti keberkesannya pada pengguna-pengguna firmax 3!

Pengenalan Firmax 3 Cream

MyLabuan Nutrition kini kembali dengan mempromosikan dan menjual produk yang tidak asing lagi di dalam pasaran produk kesihatan dan kecantikan kulit iaitu Firmax 3 Cream.

Firmax 3 Cream merupakan salah satu produk yang membuktikan bahawa testimoni-testimoni yang diberikan oleh pengguna adalah benar sekali berkesan dan kami juga turut merasa perubahan yang ketara selepas menggunakannya. 

Firmax 3 Cream merupakan produk yang diformulasi secara khusus untuk pemulihan harmon di dalam badan manusia. Firmax 3 merupakan antara bintang yang bersinar di dalam dunia bio-perubatan kerana ia dilakukan menggunakan teknologi nano dan ia lebih berkesan kerana penyerapan ke dalam badan adalah mudah sekali!

Firmax 3 Cream adalah produk anti-penuaan, mengencangkan semula kulit wajah, mengembalikan seri wajah yang telah pudar dan memberikan keanjalan yang sempurna pada kulit wajah wanita mahupun lelaki.

Cara penggunannya amatlah mudah sekali iaitu dengan menyapu krim tersebut pada beberapa titik nadi di sekeliling badan seperti leher, pergelanggan tangan dan lain-lain. Penggunaan krim firmax 3 ini boleh dilakukan 2 kali sehari iaitu di waktu pagi dan waktu malam.

 

Merawat Pelbagai Jenis Penyakit!

Terdapat pelbagai jenis produk yang berada di pasaran sekarang ini yang mempromosikan produk mereka mampu merawat penyakit kronik namun keberkesannya adalah tidak jelas.

Namun begitu, Firmax 3 Cream telah terbukti merawat pelbagai jenis penyakit yang biasa dialami oleh manusia seperti kencing manis, darah tinggi, asma dan lain-lain. Ramai di antara pengguna Firmax 3 Cream berpuas hati menggunakan produk tersebut meskipun harga yang tinggi daripada produk-produk yang berada di pasaran.

Penggunaan untuk jangka masa yang panjang dapat merawat pelbagai jenis penyakit dan ia juga tidak memberi kesan sampingan terhadap pengguna. Oleh itu, kami syorkan produk ini pada anda yang sedang mencari penyelesaian untuk merawat penyakit dalaman anda.

Pelbagai manfaat dan khasiat yang terdapat di dalam Firmax 3 Cream ini.  Adakah anda ingin mencuba mengubah kehidupan anda untuk menjadi lebih sihat dan gembira? Order Sekarang atau anda boleh hubungi kami di 0172179199 untuk mendapatkan info lanjut berkenaan produk tersebut.

Antara penyakit-penyakit yang boleh dirawati adalah seperti berikut:-
 • Kencing Manis
 • Darah Tinggi
 • Asma / Lelah
 • Resdung
 • Masalah Prostat
 • Gastrik / Masalah Usus
 • Senggugut
 • Masalah Buah Pinggang
 • Sakit Saraf
 • Masalah Kulit
dan lain-lain...
Manfaat Umum Firmax 3 Cream
 • Mengembalikan kesimbangan hormon di dalam badan
 • Menegangkan, menaikan dan mengembalikan keanjalan
 • Menambah kadar metabolisma
 • Mengurangkan dagu dua
 • Mengurangkan kekenduran pada kulit bawah lengan
 • Menegangkan kulit sekitar kawasan perut dan pinggang
 • Menghilangkan sakit pada otot dan sendi
 • Mengetatkan semula faraj pada keadaan normal dan sihat
 • Mengurangkan kedut di wajah
 • Mengurangkan stress dan sakit kepala
 • Mengawal hormon thyroxin
 • Menambah dan menaikan semula seri muka
 • Memulihkan dan membentuk paha serta punggung yang sihat.
 • Mengurangkan rasa lenguh badan
 • Membantu mengurangkan masalah resdung
 • Meningkatkan keinginan untuk melakukan hubugan intim
Ramuan Semulajadi Firmax 3

Firmax3 cream merupakan revolusi terbaru produk kesihatan keluaran syarikat bumiputera RF3 WORLD sdn bhd di hasilkan dari kecanggihan teknologi nano. Firmax 3 adalah formulasi daripada 13 ramuan semulajadi terdiri dari tumbuhan-tumbuhan terpilih yang mempunyai pelbagai jenis khasiat untuk kesihatan dan diakui melalui penyelidikan sains.

Proses penghasilan krim Firmax 3 menggunakan teknologi nano menjadikan krim Firmax 3 mempunyai tekstur yang sangat halus dan senang meresap ke dalam salur darah hanya melalui sapuan di nadi-nadi anggota badan penggunanya menyebabkan ianya sangat cepat bertindak merawat pelbagai jenis penyakit terutamanya yang berkaitan dengan masalah ketidakstabilan hormon.

Ramuan Semulajadi Firmax 3
Kigelia-Africana-Extract
Kigelia Africana Extract

Membantu mengencangkan dan melembutkan kulit, tindak balasnya dengan hormon berfungsi menghilangkan sel parut seterusnya mengembalikan ketegangan dan kekenyalan kulit.

Aloe-Vera-Firmax3
Aloe Vera

Agen pelembap dalam produk penjagaan kulit. Menegang, merangsang dan memperbaharui sel-sel kulit untuk kelihatan muda dan sihat. Di samping itu, ia mengurangkan masalah iritasi kulit.

Daun-Pegaga
Pegaga

Ia mengandungi tinggi Vitamin A and Vitamin C. Membantu proses keratinization dan penyembuhan. Menggalakkan sintesis kolagen secara semulajadi. Mengelakkan kulit kendur berlaku.

Sel-Asas-Epal
Sel Asas Epal

Kandungan sel asas dalam Epal adalah tinggi. Sel asas tumbuhan seperti sel asas manusia berupaya untuk membentuk sel yang baru.

Wild-Yam-Sea
Wild Yam

Kandungan aktifnya, diosgenin boleh ditukarkan kepada phytohormone dengan aktiviti progesterone. Meningkatkan metabolisma dan merehatkan otot.

Manjakani
Manjakani

Manjakani membaiki tisu mukosa dan sebagai pencegah jangkitan. Manjakani juga membantu dalam proses pemulihan tisu yang rosak.

Tongkat-Ali
Tongkat Ali

Eurycoma longifolia diakui membantu dalam pembentukan testosterone, Ia digunakan untuk merawat erectile dysfunction dan pulmonary arterial.

Soy-Extract
Ekstrak Soya

Soya mempunyai kandungan yang hampir sama dengan hormon wanita, kandungan aktif isoflavones boleh ditukarkan kepada pytohormone oleh estrogen. Menambah Estrogen badan. Selain itu ia membantu dalam masalah endocrine, sintesis collagen, juga sebagai agen pemutih dan pelembap.

collagen-meat
Kolagen

Kollagen membantu proses pengantian “soft tissue” dan kartilage yang rosak. Menggantikan sel parut dengan sel yang baru dan sihat.

Sumber Vitamin A
Vitamin A

Membantu kulit melawan kerosakan akibat radikal bebas. Vitamin A larut dalam lemak membantu pembentukan sel baru kulit. Melindungi kulit daripada kesan cahaya Ultra Violet (UV).

Vitamin E
Vitamin E

Membantu mengurangkan kesan “stretch marks” juga menghalang kesan “age spots”, mengimbangi minyak pada kulit, mencegah lembapan hilang dari kulit dan menguatkan fungsi perlindungan kulit.

Vitamin-B3
Vitamin B3

Vitamin B3 diperlukan untuk pernafasan sel, membantu penghasilan tenaga dan metabolisma karbohidrat, lemak dan protin, peredaran darah yang sempurna dan kulit yang sihat. Berkesan untuk merawat kadar kolesterol darah dan mencegah sakit jantung. Ia juga digunakan untuk merawat kencing manis, sakit sendi dan juga migrain. 

Vitamin B5
Vitamin B5

Vitamin B5 berperanan mengawal kandungan kolesterol jenis (LDL, HDL) di dalam salur darah. Selain lemak, Vitamin B5 juga digunakan oleh badan untuk proses pemecahan karbohidrat dan protin kepada tenaga. Juga kebiasaannya digunakan dalam merawat dan mencegah jerawat. 

Cara Menggunakan Firmax 3 Cream

Secara amnya, sapuan firmax 3 cream boleh dilakukan pada beberapa titik di badan berdasarkan gambar di atas / sebelah kiri. Sapuan krim firmax 3 boleh dilakukan 2 kali sehari iaitu waktu pagi dan waktu malam. 

Bahagian-Sapuan-Firmax3-Cream
Titik-titik Sapuan Firmax 3 Cream
 1. Sakit Kepala / Migrain
 2. Leher Tegang / Stress
 3. Sakit Bahu & Tangan
 4. Sakit Lengan & Tegang Belakang Badan
 5. Sakit Belakang / Pinggang / Buah Pinggang dan Kanser
 6. Keputihan / Sakit Akibat Haid / Lemah Tenaga Batin
 7. Sakit Sendi Lutut
 8. Kejang Kaki
 9. Sakit Pergelangan Kaki / Gout
 10. Keletihan Seluruh Badan / Kencing Manis
 11. Demam
 12. Sakit Gigi
 13. Ketagihan Nikotin / Asma
 14. Selsema
Penerangan Lanjut Berkenaan Titik-titik Sapuan.
 1. Jika anda mengalami masalah sakit kepala atau migrain, sapukan ia dibahagian kiri dan kanan pada kedudukan titik no.1 secara perlahan-lahan.
 2. Jika anda mengalami masalah tegang urat atau stress, sapukan ia pada titik no.2 secara perlahan-lahan dengan mengurutnya berulang-kali. Ia bertujuan untuk membuka ruang ruangan oksigen kepada otak untuk menerima lebih banyak agar badan lebih berasa segar.
 3. Jika anda mengalami masalah sakit bahu atau tangan, sapukan ia pada bahagian pada titik no.3 secara perlahan-lahan dan mengurut ia secara berkala.
 4. Pada titik no.4 adalah pada sesiapa yang mengalami sakit lengan atau mengalami lenguh yang berpanjangan boleh disapu secara perlahan-lahan.
 5. Titik no.5 adalah pada bahagian pinggang dan sekitar kawasannya. Jika anda mempunyai masalah sakit belakang yang berpanjangan, boleh disapu di bahagian ini.
 6. Jika mengalami keputihan atau masalah haid atau masalah tenaga batin (lelaki) boleh di sapu pada titik no.6 secara berkala.
 7. Jika anda mengalami masalah sakit sendi lutut, sapukan secara berkala pada sekeliling lutut dan bahagian lipatan untuk mengurangkan sakit sendi lutut dan merawatnya secara perlahan-lahan.
 8. Pada titik no.8, sapukan ia secara perlahan-lahan untuk mereka yang mengalami masalah kekejangan otot pada kaki.
 9. Jika anda mempunyai masalah pergelangan kaki, sapukan ia pada titik no.9 secara perlahan-lahan dan lakukan ia secara berkala hingga sakit beransur-pulih.
 10. Kaki merupakan salah satu tempat yang sesuai untuk anda mengurutnya setiap hari jika mengalami keletihan. Tumpukan pada sekitar titik no.10 itu.
 11. Anda boleh sapukan pada titik no.11 ketika anda mengalami demam berpanjangan bagi mensurutkan semula suhu padan pada tahap optimum.
 12. Jika anda mengalami sakit gigi, sapukan krim Firmax 3 pada titik no.12 itu sehingga surut sakit gigi tersebut.
 13. Asma atau mengalami masalah ketagihan nikotin boleh sapukan krim tersebut secara perlahan-lahan pada titik no.13.
 14. Titik no.14 adalah sekitar kawasan hidung di mana ia adalah titik penting untuk memecahkan atau mencairkan hingus sewaktu demam bagi meningkatkan semula aliran udara ke dalam badan.
Kaedah Sapuan Firmax3 Cream
Firmax 3 | cara-cara menggunakan firmax3
Cara sapuan harus dilakukan berperingkat dan urutan yang betul bagi mendapatkan kesan yang positif.

Secara umumnya, pengambilan air suam yang mencukupi adalah amat penting sekali dalam pembuangan toksin di dalam badan. Pasti anda pernah dengar apabila membeli sesuatu produk kesihatan, mereka akan menasihati anda untuk meminum air dengan banyak kerana air adalah kunci utama untuk pembuangan sisa toksin di dalam badan melalui pembuangan air kecil mahupun peluh kita bersenam.

Jika anda ingin mendapatkan hasil yang mujarab, pengambilan produk kesihatan wajib disertakan dengan pengambilan air suam yang tetap. Air yang dimaksudkan adalah air kosong dan bukannya air berperisa mahupun berkarbonat.

Oleh itu, kami sarankan pada golongan wanita meminum sebanyak 2-3 Liter sehari air suam manakala golongan lelaki adalah 3-4 Liter sehari. Namun, mulakan dengan jumlah minimum pada 2 Liter untuk perempuan dan 3 Liter untuk lelaki di samping menggunakan krim sapuan Firmax3 ini.

 • Produk ini telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia, Control of Drugs and Cosmetics Regulation 1984. Regulation 18A(2), Director of Pharmaceutical Services, Ministry of Health Malaysia, rujukan (150603916K).
Cara Pembelian Firmax 3 Cream

Anda boleh kunjungi kedai kami yang terletak di alamat seperti berikut:-

Alamat Kedai

Lot 300, 1st Floor, Tmn Pasir Putih PH4,
Jalan Gorongan, Putatan,
88200 Kota Kinabalu, Sabah.

Waktu Beroperasi

Isnin - Sabtu : 9 pagi hingga 6 petang
Ahad : 6 petang hingga 8 malam
Cuti Umum tidak beroperasi.

Pertanyaan Lanjut

Hubungi kami melalui aplikasi WhatsApp di 0172179199 atau email di sales@mylabuan.net